A legjobb komód kiválasztása

2021-09-13
A legjobb komód kiválasztása
Mivel a bútornak nemcsak szépnek, hanem hasznosnak is kell lennie, érdemes jól átgondolni a választást. Komód vásárlás előtt állsz? Van néhány jó tanácsunk!

Komód: az egyik leghasznosabb bútordarab


Képzeld csak el az életet komód nélkül! Könyvek, ruhák, használati tárgyak szanaszét dobálva, lehetetlen bármit is megtalálni, a szoba úgy néz ki, mint egy csatatér… hát, nem egy leányálom! Nem csoda, hogy a szekrények, komódok évszázadok óta szinte minden háztartásban megtalálhatók.
Különböző méretű és stílusú komódok léteznek. Stílusban megkülönböztetjük a klasszikus, vintage, minimalista, skandináv, modern, rusztikus darabokat… és még sorolhatnánk. Hogyan válaszd ki a legjobb komódot a nappaliba, hálószobába vagy előszobába?
Praktikus és esztétikus szempontokat szem előtt tartva segítünk eligazodni.

Hogyan válaszd ki a legjobb komódot? Esztétikai szempontok


A nappali bútorok (vagy hálószoba bútorok) kiválasztása nem kicsi kihívás. Hiszen mindenki szép lakást szeretne, de nem mindenki profi lakberendező… Ilyenkor érdemes egy meghatározott stílusra felépíteni a design-t. Az Internet tele van szebbnél szebb inspirációs képekkel. Ajánljuk a következőket: skandináv stílus, vintage stílus, boho stílus, modern stílus. Gyűjtsd össze a szerinted legszebb képeket, és inspirálódj! Nézd meg milyen színeket és formákat használnak, és a tervezésnél próbálj meg hasonló bútorokat keresni.
Ha színvilágról van szó, válassz inkább harmonikus színeket. Egy-egy rikító szín még belefér, de alapnak a klasszikus fehér, fekete, szürke és tölgy bútorokat ajánljuk. A kómód színben és stílusban illeszkedjen a többi bútorhoz, pl. dohányzóasztal, könyvespolc, asztal.


Zárt vagy nyitott komód? Praktikus szempontok


Nézzük meg, milyen különbségek vannak a nyitott és zárt komódok között:

- Nyitott komód
A nyitott szekrény vagy komód lehetővé teszi a dekorációs- és emléktárgyaink, kollekcióink kihangsúlyozását. Több energiát kell azonban beletenni, hogy mindig rend legyen a polcokon. Bizonyos elrendezésű helyiségekben akár térelválasztó funkciót is betölthet, elválasztva pl. egy háló vagy étkező sarkot a nappaliban.

- Zárt komód
A zárt komód segít rendet tartani a helyiségben. Minden háztartásban vannak olyan tárgyak, amiket nem szeretnénk szem előtt tartani: dokumentumok, ágynemű, személyes tárgyak. Ilyenkor tökéletes megoldás a zárt szekrény. Még ha belül nincs is tökéletes rend, kívülről ez nem látszik - biztosítva a letisztult és harmonikus hatást.

Mi a tanulság? Nincsen egy tökéletes komód, de mindenki megtalálhatja a számára tökéletest. Sok sikert kívánunk hozzá!
Mutass több hozzászólást Szeptember 2021
Az oldal cookiet használ a törvényi előírásoknak megfelelően.A keresődben meghatározhatod a cookie tárolását engedélyezését vagy tiltását.
Close
pixel