Milyen a skandináv lakberendezési stílus?

2021-06-15
Milyen a skandináv lakberendezési stílus?
Miért van az, hogy a zord telek és koromsötét éjszakák ellenére az észak-európai emberek mégis a legboldogabbak a kontinensen?

 

Ez természetesen sok mindenen múlik. De van egy olyan dolog, amit szinte azonnal be tudsz építeni az életedbe. Ez a skandináv lakberendezés – az egész világot meghódító Scandi stílus.

 

A hosszú telek országaiban szinte élet és halál kérdése, hogy otthon jól érezzük magukat. A leleményes északiak évszázadok óta keresik a módszereket, hogy harmonikus és relaxáló otthonokat varázsoljanak maguknak.

 

Milyen a skandináv lakberendezési stílus?

 

A skandináv stílus célja: jobbá tenni a mindennapi életet. Ezért imádják ilyen sokan... Mert ki ne akarna jobb életet saját magának és a családjának?

A skandináv lakberendezés:

• kényelmes és praktikus – ezzel is megkönnyítve a mindennapokat

• egyszerű, de mégis stílusos – jól esik a szemnek és javítja a közérzetet

 

Hogyan alakult ki?

 

A stílus az 1930-as években alakult ki. Gondolom nem fogsz meglepődni, ha elmondom, hogy a skandináv országokban született meg, azaz: Dánia, Finnország, Izland, Norvégia, Svédország.

A hosszú telek országaiban az emberek egyszerűen imádták a természetes fényt. Ezért amikor volt, minél jobban ki akarták használni. Amikor pedig beköszöntött a sötétség, világos és kényelmes helységekkel kompenzálták a borús időjárást.

 

Ez a stílus ma már nem csak a skandináv országokban létezik. Nem csoda, hogy meghódította a világot, hiszen mindenhol szükség van olyan otthonokra, ahol az emberek jól érzik magukat.

Mutass több hozzászólást június 2021
Az oldal cookiet használ a törvényi előírásoknak megfelelően.A keresődben meghatározhatod a cookie tárolását engedélyezését vagy tiltását.
Close
pixel