Kényelmes erkély télen-nyáron

2021-10-14
Kényelmes erkély télen-nyáron
Neked milyen az erkélyed? Kihozod belőle a maximumot? Esetleg csak bicikli és kacat tárolónak használod? Összegyűjtöttük a legjobb inspirációkat, hogy te is könnyen berendezd álmaid erkélyét.
Van, hogy csak pár kicsi változtatás kell ahhoz, hogy a korábban jelentéktelen erkély a pihenés és társasági élet színterévé váljon. Ez lehet mostantól a kedvenc helyed a lakásban! Egy kisasztal, pár babzsák, dekoráció és növények - ezek egyáltalán nem drágák, viszont meg tudják változtatni a balkon jellegét.

Az erkély elsősorban a pihenés színtere lehet. Te hogyan szoktál pihenni? Fogadjunk, hogy időnként (vagy mindig) egy finom ital társaságában relaxálsz. Egy finom kávé, forró tea, limonádé vagy egy pohár vörösbor - bármelyik is a kedvenced, szükséged lesz egy kisasztalra, ahol biztonságosan tárolhatod az innivalót (és az üres poharat, bögrét).

Hogyan válassz balkon kisasztalt? Fontos szempontok a méret, kényelem, tisztítás könnyűsége és a tartósság. Mivel kinti bútorról van szó, jó választás lehet a fém kisasztal.

A következő elem (a kisasztal után) egy vagy több ülőalkalmatosság. Milyet érdemes választani? Először is gondold át, mit szeretnél csinálni az erkélyen. Ha egyedül pihennél, elég lesz egy babzsákot kitenni. Ha van elég hely, akkor akár egy kisebb fotel is jó ötlet lehet. Ha extra kényelemre vágysz, akár egy függőágyat vagy függöfotelt is rendszeresíthetsz. Ha viszont a balkonod baráti összejövetelek színterévé fog válni, akkor több ember kényelméről érdemes gondoskodnod. A székek ugyan kézenfekvő megoldás, de ha nem kényelmesek, akkor nem fogtok tudni hosszú órákon át kint ülni. Érdemes akár több babzsákot, puffot vagy függőfotelt kihelyezned, hogy mindenki kényelmesen érezhesse magát az erkélyeden.

Ne feledkezz meg a növényekről! A növények igazi oázissá tudják varázsolni az erkélyt, még a város kellős közepén is. Egy-két nagyobb növényt is beszerezhetsz, persze ha a területed nagysága engedi.

Készen állsz, hogy átalakítsd az erkélyedet? Reméljük, hogy hasznos ötletekkel gazdagodtál!
Mutass több hozzászólást Október 2021
Az oldal cookiet használ a törvényi előírásoknak megfelelően.A keresődben meghatározhatod a cookie tárolását engedélyezését vagy tiltását.
Close
pixel