Hogyan segíti az íróasztal a sikeres tanulást?

2021-08-13
Hogyan segíti az íróasztal a sikeres tanulást?
Az íróasztal az iskolás gyermeknek olyan, mint a hegymászónak a bakancs. Nem elég a sikerhez, de határozottan nélkülözhetetlen!
Ahogyan a hegymászás se megy megfelelő cipő nélkül, a tanuláshoz is szükséges egy jól kiválasztott íróasztal.

Ha neked is suliba jár a csemetéd, akkor az ősz nem kicsi kihívást jelenthet. Rengeteg mindent kell megvásárolni: táska, könyvek, tollak, ceruzák… és még sorolhatnám.
De van egy beruházás, ami sok-sok évig szolgálni fogja gyermekünket, és számos előnnyel jár. Ez természetesen a cikkünk témája, az íróasztal. Miért is olyan fontos?

1. Csökkenti a hosszan tartó ülés ártalmait

A helyes testtartás nagyon fontos. A gyerkőcök egyre kevesebbet játszanak, mozognak, és egyre többet ülnek… Tegyük nekik lehetővé, hogy sokáig egészséges maradjon a gerincük! Ehhez szükséges egy íróasztal és egy jól megválasztott szék.

2. Segíti az agymunkát

Tudtad, hogy a görnyedt testtartás rontja a koncentrációt? Ha fejünk előre csuklik, az oxigén nem tud megfelelően áramolni a testünkben.
Fáradtabbnak, dekoncentráltnak érezzük magunkat. Az egész nap suliban tanuló gyereknek, akinek otthon is házifeladatot kell írnia ez egy igazi kegyelemdöfés.
A rossz testtartás közvetetten a tanulási eredményre is kihathat.

3. Elkülöníti a tanulást a többi otthoni teendőtől

Fontos, hogy elválasszuk a tanulást a szórakozástól és a családi élettől. Akkor tud igazán pihenni az agyunk. Ennek egyik legjobb módja, ha a tanulásnak van egy kijelölt helyszíne.
Így automatikusan elkülönül a tanulási és egyéb idő.

Ha még nincsen íróasztala a gyermekednek, akkor nézz szét webáruházunkban! Univerzális íróasztalainkat felső tagozatos gyerekeknek és gimnazistáknak ajánljuk.
Mutass több hozzászólást Augusztus 2021
pixel