Hogyan rendezzünk be egy kicsi előszobát?

2021-07-22
Hogyan rendezzünk be egy kicsi előszobát?
27 másodperc. A kutatók szerint mindössze ennyi idő alatt alakul ki az első benyomás, amit később nagyon nehéz megváltoztatni.
Az előszoba olyan egy lakásnak, mint az embernek a bemutatkozás. Mint a látvány, amely reggel fogad minket az ablak mögött. Nem mindegy, hogy szakadó esőt vagy vidám napsütést látunk! Ez nagy eséllyel meghatározza az egész napunkat.
Bár nem töltünk sok időt az előszobában, mégis fontos, hogy jól rendezzük be ezt a helyiséget. A vendégek is az előszobát látják először, de nem csak miattuk fontos. Gondoljunk magunkra is. Innen indulunk utunkra nap mint nap, és ide is érkezünk meg egy fárasztó nap után.

Sok lakásban kicsi az előszoba, ami kihívások elé állít minket. Hogyan rendezzük be, hogy ne tűnjön szűknek és zsúfoltnak?
Nézzük meg, hogyan lehet egyszerre szép és praktikus egy kicsi előszoba!
Tükör a kicsi előszobában

Gyors pillantás a tükörbe indulás előtt, vagy órákig tartó készülődés a tükör előtt? Bármelyik típusba is tartozol, szükséged lesz egy tükörre az előszobában. A kicsi előszobában a tükör vizuálisan nagyítja a teret. Ha tértágító hatást szeretnél elérni, akkor akár több tükröt is elhelyezhetsz az előszoba falán.  

Világítás a kicsi előszobában  

Ha természetes fény van az előszobádban, akkor a szerencsés kisebbségbe tartozol. A kicsi előszobákban általában nincsen ablak, így le kell mondanunk a természetes fény előnyeiről. Szerencsére lámpákkal is el lehet érni a kívánt hatást. Világos, nagyobbnak tűnő teret varázsolhatunk segítségükkel. Gondolkozz több fényforrásban! Kisebb LED lámpákat helyezhetsz el az előszoba különböző pontjain.  

Színek a kicsi előszobában  

Kisebb terekbe inkább világos színeket ajánlunk, legyen szó falfestékről vagy bútorokról. A fehér, bézs, pasztell színekkel nem fogsz mellényúlni. Az előszoba stílusától függően párosíthatod egy-egy rikító színnel, vagy natúr anyagokkal.  

Bútorok a kicsi előszobában  

Milyen bútort tegyünk egy kicsi előszobába? Itt mindenekelőtt a praktikusságot kell szem előtt tartani. Ha van rá lehetőségünk, és az előszobában szeretnénk tárolni a ruhákat, a beépített szekrény sok helyet tud megspórolni.   Ha pedig csak a nélkülözhetetlen bútordarabokat szeretnénk beszerezni, akkor jó ötlet egy olyan cipősszekrény, ami egyben pad is, ezzel helyet spórolva.  
Mutass több hozzászólást július 2021
pixel