Ezeket lesd el a skandináv lakberendezőktől! (5 tipp)

2021-07-01
Ezeket lesd el a skandináv lakberendezőktől! (5 tipp)
Harmónia, egyszerűség, praktikusság: erről szól a klasszikus skandináv stílus.
Készen állsz, hogy ellesd a skandináv lakberendezők módszereit? 5 pontban összeszedtük a legjobb tippeket.

1. Sok (lehetőleg természetes) fény
A skandinávok imádják a nagy ablakokat. Amikor csak lehet, minél több fényt akarnak beengedni a lakásba. De akkor sincs gond, ha otthonodban kicsik az ablakok: az északiak sok különböző lámpával kompenzálják a természetes fény hiányát. Válassz praktikus, egyszerű lámpákat, amik jól beleolvadnak a környezetbe.
A fehér falak is segítenek fényt csempészni a helységbe: visszatükrözik a fényt (akár napsugarakról, akár lámpafényről van szó).

2. Visszafogott színek
Olyan színeket használnak, amelyek nyugodt és harmonikus hangulatot kölcsönöznek. A bázis a fehér, szürke, fekete, barna árnyalatai. Gyakran használnak pasztell színeket is.
Szereted a rikító színeket? Nyugi, nem kell róluk lemondanod! A modern skandináv stílusba simán belefér egy-egy kiugró, merész szín. Csak módjával!

3. Természetes anyagok
Akár bútorokról, akár dekorációról van szó, a természetes anyag mindig jó választás ebben a stílusban. Gyakran használnak fa anyagot. Nem mindegy viszont, milyen fát használunk. Általában a bükk, kőris, tölgy, fenyő bútorok és dekorációk a nyerők.

Milyen textíliákat használjunk?
Ez az évszaktól is függ.
• télen: kötött, gyapjú takarók a lékelmelengető kuckós hatásért
• nyáron: lenvászon textíliák a szellőző frissességért
Figyeld meg, hogy az első és legfontosabb a lakók jóléte.
Tél van és fázik a család? Hopp egy meleg takaró!
Nyár van és kánikula? Legalább az anyagok szellőzzenek a nagy hőségben!

4. Növények és növényi minták
A skandináv lakberendezésben nem hiányozhatnak a növények. Nem titok, hogy a természet jelenléte oldja a stresszt. Gondolj csak bele, milyen relaxáló egy séta az erdőben: madárcsicsergés, mindenhol zöld szín, gyönyörű illatok… Ezt az érzést akarják belecsempészni otthonukba Svédország és a többi skandináv ország lakói.
Választhatsz akár légtisztító szobanövényt, mint az anyósnyelv, a dracéna, és az aloe vera.
A növényi dekoráció megjelenhet párnahuzat, kép, vagy bármilyen kiegészítő formájában.

Hallottad már azt a szót, hogy lagom?
Svédül annyit jelent: pont jó. Se túl sok, se túl kevés. Ez az életfilozófiájuk. A dekorációd is legyen lagom! Persze ez mindenkinek más. Találd meg a saját ’pontjódat’!

5. Letisztult és praktikus bútorok
A kulcsszó az egyszerűség. Színek terén a fekete, fehér, és natúr fa szín dominál. Letisztult formájú, és mindenekelőtt praktikus bútorokat alkalmaznak. Nincsenek felesleges bútorok, amik csak foglalnák a helyet. Minden darabnak megvan a funkciója. Mindegyik bútordarab célja, hogy kényelmesebbé tegye a lakók életét.

Most már tudod, hogyan teszik hangulatossá és kényelmessé otthonaikat a skandináv országok lakói. Ha tetszik, próbáld ki te is! Legyen az akár egy teljes skandináv lakás, egy skandináv stílusú nappali, vagy csak egy-egy dekorációs elem.

Ha skandináv stílusú bútort keresel, ajánljuk webáruházunk kínálatát. Kezdetek óta a stílus szerelmesei vagyunk. Letisztult és praktikus bútoraink tökéletesen illeszkednek a skandináv lakberendezéshez, mind formában, mind színvilágban.
Szeretettel várunk, nézz szét nálunk!
Mutass több hozzászólást július 2021
Az oldal cookiet használ a törvényi előírásoknak megfelelően.A keresődben meghatározhatod a cookie tárolását engedélyezését vagy tiltását.
Close
pixel